Kesän ravitapahtumat ovat vedonlyöjän juhlaa

Kuluneena viikonloppuna saatiin kisattua vuoden 2013 kuninkuusravit, jotka järjestettiin tällä kertaa Kuopiossa. Kuninkuusravit ovat vuosittain eri paikkakunnalla järjestettevä suomenhevosten ykköstapahtuma, joka houkuttelee poikkeuksetta paikalle valtaisan määrän hevosista, raveista sekä ravivedonlyönnistä kiinnostuneita ihmisiä. Turun Sanomien julkaiseman uutisen mukaan juuri ajetut Kuninkuusravit olivat varsinainen yleisömenestys, sillä kävijöitä oli enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Lauantain ja sunnuntain yhteenlasketuksi yleisösaldoksi muodostui 59 000 henkilöä.

Ravikansa upotti tälläkin kertaa huikean summan Toto-peleihin, sillä Kuopion Kuninkuusravien pelivaihto ylitti 4,5 miljoonaa euroa. Nyt Totoa pelattiin aavistuksen verran edellisvuoden Mikkelin Kuninkuusraveja vähemmän, jolloin pelivaihto oli ennätykselliset 4,7 miljoonaa euroa. Samoin pari viikkoa aikaisemmin kisattujen kaksipäiväisten St. Michels –ravien kokonaispelivaihto oli uudella komealla ennätyksellä reilut 2 miljoonaa euroa, eli raveikkausinto ei näytä laantumisen merkkejä.

Ainutlaatuista tunnetta

Lehtiuutisista lukemani kommentit kertovat jotain siitä, kuinka suuri tunnelataus ja elämysten ilmapiiri suuriin ravitapahtumiin liittyy. Esimerkiksi Mikkelin Ravirata Oy:n toimitusjohtaja kuvaili Ilta-Sanomien haastattelussa tämän vuoden raviviikonloppua seuraavin sanoin: ”Tuntuu, että tämä viikonloppu voittaa kaikki lapsuuden joulutkin, kun lähes kaikki toiveet toteutuvat.” Niin ikään tämän vuoden Kuninkuusravien kuninkuuskilpailun ensimmäisen osalähdön täydellisen yllätysvoittaja Camrin ohjastaja Tuomas Pakkanen oli Iltalehden mukaan huudahtanut voittonsa jälkeen: ”Tämä on parasta, mitä mies voi tehdä housut jalassa!”.

Veikkaus lisää mielenkiintoa

Aivan kuten lähes kaikissa muissakin urheilutapahtumissa, myös raveissa löydään vetoa. Veikkaamalla voit päästä ravien tunnelmaan myös kotisohvalla, mutta toisaalta menemällä paikan päälle voit poistua katsomosta voittajana veikkauksesi osuessa oikeaan. Internetissä ja tuhansissa pelipisteissä ympäri Suomen voi pelta Fintoto Oy:n Toto-pelejä. Niitä löytyy yhteensä kymmentä eri tyyppiä, joissa veikataan esimerkiksi voittajaa (Voittaja), kahta parasta (Kaksari) tai voittajia neljään lähtöön (Toto4). Fintoto tarjoaa myös kohteet ja pelit Suomen kesän suosituimpiin ravitapahtumiin, kuten edellämainittuihin Kuninkuusraveihin sekä St. Michels -raveihin.

Mistä sitten tiedät, mitä hevosia kannattaisi veikata? Useat nettisivut sekä ravien järjestäjät kertovat ja ilmoittavat pelivihjeitä ennen raveja. Suomalainen sivusto Kertoimet.com tarjoaa hyviä vinkkejä peleihin. Niistä saa selville suosikkeja ja valmiita rivejä, joista voi päästä hajulle hevosten kunnosta. On kuitenkin syytä muistaa, että se kaikkien tuntema ”musta hevonen” voi kääntää pakan ylösalaisin. Näin ollen pelivihjeitä ei kannata välttämättä tutkailla liian tarkkaan, vaan myös omaan tuuriin on syytä luottaa. Isokertoiminen tuntemattomampi ratsu voi voittaessaan tuoda huomattavasti muhkeamman rahapotin kuin se turvallinen ja varma valinta.

Ravit internetissä

Kotimaisten ravikohteiden pelaaminen onnistuu netissä varsin helposti. Esimerkiksi suuri pohjoismainen vedonlyöntipalvelu Nordic Bet tarjoaa kattavasti myös pohjoismaisia ravikohteita. Pelaamalla internetissä saat lisäksi eräänlaisen ”kotikenttäedun”, sillä ulkomaisten vedonlyöntitoimistojen tiedot hevosten päivän kunnoista eivät välttämättä ole ajantasalla. Seuraamalla listoja voit siis saada todella hyviä vetoja aikaiseksi, mikäli omat tietosi hevosista ovat kohdallaan. Ulkomaisten vedonlyöntitoimistojen sivuilta et löydä useinkaan perinteisiä Toto-pelejä, mutta oivia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi niiden tarjoamat voittaja- sekä parivedot. Lisäksi sinulle tarjoutuu mahdollisuus pelata monipuolisesti muutakin hevosurheilua, kuten laukkakisoja.