FEI World Breeding Jumping Championships for Young Horses 2007

Suomalaisia mukana Zangersheidessa ennätysmäärä

Ratsujalostusliitto on tänä vuonna valinnut kuusi hevosta edustamaan Suomea Belgiaan kantakirjojen väliseen nuorten hevosten este MM-kilpailuun. Mukana on kolme FWB-kantakirjaa edustavaa hevosta. Kilpailuun on ilmoitettu yhteensä 571 hevosta 31 eri maasta.

Belgian Lanakenissa järjestetään Zangersheiden siittolan alueella 27.-30.9.2007 vuosittainen nuorten hevosten estekilpailu. 5-, 6- ja 7-vuotiaat hevoset kilpailevat oman ikäluokkansa Maailman Mestaruudesta. Samaan aikaan oman kilpailunsa käyvät myös kantakirjatut oriit "Sires of the World". Lisäksi oriiden kantakirjaus, Zangersheiden eliitti huutokauppa ja Belgian seniorien estemestaruuskilpailu takaavat kaikille hevosihmisille paljon katsottavaa.

Vuodesta 2005 lähtien on tämä tilaisuus laajentunut huomattavasti ja kukin ikäluokka kilpailee nyt omalla areenallaan, kilpailijoiden lukumäärä on kasvanut koko ajan. Tänä vuonna nuoria hevosia on ilmoitettu mukaan kaiken kaikkiaan 571.

Kuvassa vasemmalla Satu Liukkonen ja FWB-ori Royal Salute Falsterbossa kesällä 2007.
 


World Breeding Federation of Sport Horses WBFSH on tällä hetkellä ainoa kattojärjestö eri maiden urheiluhevosten kantakirjoille. WBFSH:een kuuluvilla kantakirjoilla on jokaisella oma kiintiömäärä ilmoittaa hevosia tähän nuorten hevosten MM-kilpailuun. Suomella on oikeus ilmoittaa kaksi  FWB-hevosta kuhunkin ikäluokkaan. Lisäksi kilpailuun on mahdollisuus päästä ns. "wildcardilla".

Ratsujalostusliitto valitsi tänä vuonna elokuussa Suomen edustajat halukkaiden joukosta. Ensimmäisen kerran hakijoita oli useita ja aivan kaikki eivät mahtuneet mukaan. Valintakriteerinä oli hevosten saavuttamat kilpailunäytöt.
Kaikki nyt mukana olevat hevoset ovat kilpailleet menestyksekkäästi nuorten hevosten luokkia omalla tasollaan, 5-vuotiaat 120-125 cm, 6-vuotiaat 130 cm ja 7-vuotiaat 140 cm. 

Kuvassa Niklas Aromaa ja FWB-tamma St Cissy Tasdorfin kilpailussa.
Kuvassa Satu Liukkonen ja KWPN-ruuna Vioux Star M.

Kilpailuun ilmoitetut suomalaisratsukot ovat:

5-vuotiaiden sarjassa Satu Liukkonen kahdella hevosella, FWB-ori Royal Salute, i. Royalist 101, ei. Lester, kasvattaja Teija Varjonen, omistaja Teija Varjonen ja Timo Pitkänen sekä KWPN-ruuna Vioux Star M, i. Quick Star, ei. Pilot, kasvattaja
Veehandel Musterd BV, omistaja Alumans Fastigheter AB.

6-vuotiaiden sarjassa Ville Kulkas kahdella hevosella, ruuna Bunder, i.
Thunder, ei. Lancer II, kasvattaja G Willy & F Engelbert, omistaja Pernilla Jakubowitz ja ruuna Calimero Z, i. Chellano Z, ei. Cevin, kasvattaja Erik Verbist, omistaja Martin Samuelsson.

7-vuotiaiden sarjassa starttaa Niklas Aromaa kahdella FWB-hevosella: MM-kisoissa jo kahdesti aikaisemmin mukana ollut FWB-ori Chauvinist Z, i. Carthago, ei. Almé Z, kasvattaja  ja omistaja Lia Lammi sekä FWB-tamma St Cissy, i. Chamonix, ei. Lombard, kasvattaja ja omistaja Markus Lindblom. St Cissy on jo ehtinyt saavuttamaan hienoja tuloksia urallaan, tällä kaudella on tullut sijoituksia S-sarjassa (145-155 cm) Saksassa.

Lisäksi Suomen lipun alla ratsastaa Juulia Jyläs 5-vuotiaalla Vivonialla ja 7-vuotiaalla Tavantalla.