Marko Vuolukka

Ravijuttuja HevosNettiin kirjoittaa...

Olen 35-vuotias pohjalaisia juuria tunnustava opettaja Raumalta. Lopullinen oma innostukseni hevosia kohtaan syttyi 70-luvun loppupuolella, jolloin vanhempani ostivat perheeseen ensimmäiset kaksi suomenhevosta. Jo aikaisemmin olin kulkenut koluamassa Suomen raviratoja. Alusta asti oli selvää, että erityisesti hevosten suvut kiinnostivat. Näitä pohdintoja hevosten perinnöllisyysasioista suoritin ensin vain kotitarpeisiin, mutta vuonna 1997 tuo "pöytälaatikkojalostus" päättyi kun sain mahdollisuuden alkaa kirjoittaa tuolloin vastaperustettuun Hevosmaailma-lehteen. Nyt viidettä vuotta jatkuva yhteistyö on tuottanut jo useita kymmeniä artikkeleita lähinnä juuri ravihevosten suvuista. Samalla menneiden vuosien aikana olen saanut myös mahdollisuuden käydä luennoimassa ihmisille lähinnä Satakunnan alueella. Edellinen suuri projektini oli HevosNetissäkin mainostettu Siitosoreja 1960-1997 - kirja, joka keskittyi lämminveriravureiden sukuihin.

Olen kiinnostunut sekä lämminverisistä että myöskin suomenhevosista. Tosin tuon kotoisen rotumme ainutlaatuisuus, monipuolisuus ja persoonallisuus on tehnyt todella suuren vaikutuksen. Kansainvälisyys puoltaa taas lämminveristä. Jatkossa pyrin kirjoittamaan tasapuolisesti lämminverisistä ja suomenhevosista.

 

Allekirjoittaneelle saa lähettää sähköpostitse palautetta, juttuehdotuksia yms. Viesteihin pyritään vastaamaan, mikäli niitä ei tule ylettömän paljon.

Marko Vuolukka
marko.vuolukka@eurajoki.fi